вівторок, 14 лютого 2012 р.

понеділок, 13 лютого 2012 р.

ЦЕРКОВНЕ ЖИТТЯ

Про церковне житія в Ганнусівці багато написано в першій книжці, яка вийшла у світ у 2000 році. Немало змін сталося у житті церкви за цей час, що минув.
У квітні 2000 року в церкві були замінені старі сходи на хори новими гвинтовими. Ця робота професійно виконана майстрами Мокляком Іваном Миколайовичем, Регеєм Іваном Васильовичем. Парипою Богданом Михайловичем, допомагав їм Регей Василь Іванович.
У червні цього року у Захристиї було викладено керамічну плитку братами Вовчуком Любомиром га Вовчуком Олегом.
У лютому куплено нову велику Біблію, встановлено лампаду над царськими воротами.
В 2000 році на церковному подвір'ї побудовано капличку за проектом Регея Івана Васильовича на кошти Паркулаба Івана Васильовича, ревного християиина-католика. Мурував капличку Лехан Михайло Степанович, допомагав йому Соколкж Михайло Степанович. Верх зробив сам Іван Регей. Бляхою покрили її Володимир Рибіцький та Богдан Лялик. Штукатурили капличку Василь Гудима й Олег Вовчук. Вікна і двері зробив Нарина Богдан Михайлович. Освятив капличку 21 вересня 2001р. о. Василь Сорочинський.
14 лютого 2001 року в Ганнусівській церкві виступав хор церкви с. Угринів. У зв'язку з нестачею коштів на будівництво церкви цей хор виступав у церквах району. Таким способом збирали пожертвування на будівництво своєї церкви.
Залишити добрий слід на землі - під такою назвою пройшов святковий концерт у будинку культури другого дня Христового Воскресіння 2001 року. Концерт відкрив виступ чоловічої хорової капели піснею "Христос Воскрес". Потім в її виконанні прозвучали пісні "За байраком байрак", "Наливайте, браття", "Літа минають", "Як я малим збирався навесні", "Половина саду квітне", "Зеленеє жито" та інші.
А у виконанні жіночої хорової капели церкви Пресвятої Богородиці майстерно прозвучали церковні пісні.
Чудово звучали пісні у виконанні Корпан Галини та її дочки Христини.
Опісля перед глядачами виступили члени драматичного колективу під керівництвом Василя Козакевича. Присутні у залі побачили уривок з п'єси "Фараони". Майстерна гра сільських аматорів викликала у глядачів задоволення і сміх. Зала довго аплодувала самодіяльним артистам. Веселий настрій дарував присутнім пересмішник Василь Загіухляк, у виконанні якого вдало звучали підібрані ним гуморески.
Під час концерту відбулася презентація книжки "Мальовниче село під горою". Про роботу над книжкою розповів її автор Василь Остапович. Свої враження-відгуки висловили односельчани Михальчук Іван Теодозійович, Паркулаб Галина Іванівна, ГІаркулаб Богдан Миколайович, сільський голова Корпан Богдан Васильович.
В цей час були вшановані ветерани художньої самодіяльності. Сільський голова вручив їм цінні подарунки, а голова колективного підприємства "Ганнусівське" Нагнибіда Богдан вручив ще й грошові премії.
Зі святковим піднесеним настроєм поверталися ганнусівчани додому.
На початку червня 2001 року у зв'язку з подорожчанням газу церковний комітет вирішив демонтувати парове опалення, а в грудні 2004 року було встановлено нове економніше.
14 серпня 2001 року в церкві Різдва Пресвятої Богородиці відбулась архієрейська служба, яку відправив єпископ Софрон Мудрий. Йому допомагали шість священиків.
Великий святковий концері відбувся в будинку культури 24 серпня 2001 року, присвячений 10-річчю Незалежності України. На концерті переважали духовні пісні.
В кінці 2001 року відбулася побілка церкви. Її виконали Перегінець Анастасія Василівна, Володько Ганна Григорівна та Паркулаб Ганна Остапівна.
4 листопада 2001 року священик о. Сорочинський попрощався зі своїми парафіянами. Він був направлений на роботу в с. Дорогів у церкву св. апостола Івана Богослова.

Священик Василь Сорочинський зустрічався зі своїми колишніми парафіянами і жалів, що залишив парафію в Ганнусівці.
8 листопада 2001 року на парафію був направлений священик о. Роман Залеський. Він народився в побожній християнській сім'ї. Це його перша парафія. Його батько о. Михайло Залеський служить у селі Майдан, а також виконує обов'язки єпархіяльного економа. Брат Олег служить сотрудииком у Майдані.
Після закінчення школи в 1992 році поступає в художні професійне училище №3. в якому навчався з 1992 по 1995 рік. По закінченні училища Боже Провидіння скеровує Романа в стіни Івано-Франківського Теологічно-Катехитичного Духовного інституту, в якому навчається з 1995 по 2001 рік. Здобуває вищу богословську освіту. Мрія стати христовим священиком здійснилась. Дияконське свячення приймає 4 червня 2000 року в с. Майдан. Святитель - кир Ірепей Білик ЧСВВ.
Свячення священичі прийняв 31 грудня 2000 року в м. Тисмениця, парафія Святого Миколая Чудотворця. Святитель - Софрон Мудрий ЧСВВ.
Отець Роман активно включився в роботу парафії. Вже з перших днів він проявив свої організаторські здібності, показав себе добрим господарем і духівником. Його проповіді глибоко духовні і змістовні. За час перебування на парафії заслужив собі любов, повагу і авторитет численних вірних парафіян.
В травні 2002 року в районі від села до села передавали чудотворну ікону Матері Божої з Погоні. В Ганнусівку її передали з Побережжя 21 травня, 22 травня урочисто і святково з Ганнусівки її передали в Яструбці, а звідти в Узин.
14 червня 2002 року зроблено дашки над центральними і бічними дверима. Виконавці - майстри з Івано-франківської фірми "Гейзер".
7 липня 2002 року була освячена капличка на церковному подвір'ї о. Романом Залеським.
       10-11 липня 2002 р. були встановлені у церкві нові дубові двері.
далі буде...