середу, 29 червня 2011 р.

Проект на всеукраїнський конкурс

(коротка інформація про Ганнусівку з проекту. Проект подано на всеукраїнський конкурс проектів, надіємось на перемогу).

Ганнусівка – мальовниче село під горою на Івано-франківщині, розташоване за 18 км. від обласного центру та на відстані 16 км. від районного центру. Історія с. Ганнусівка налічує більше п’яти з половиною століть. Перша згадка про с. Ганнусівка датується 1437 роком (http://gannusivka.blogspot.com/).
На території Ганнусівської сільської ради діє лікарська амбулаторія, хлібопекарня, будинок культури, п’ять торгових точки. Духовний розвиток жителів села забезпечують три церкви.
Село Ганнусівка знаходиться в унікальному географічному місці під горою між річками Дністер та Ворона в 18-ти км. від м. Івано-Франківськ. Історія с. Ганнусівка налічує більше 570 років. На даний час населення с. Ганнусівка складає 1298 осіб (365 дворів), серед яких дітей дошкільного віку 89 осіб, школярів 159 осіб, молодь віком від 18-ти до 35-ти років - 349 осіб.
На початку першої половини минулого століття в с. Ганнусівка збудовано будинок культури, який був зведений виключно силами жителів села. З того часу в будинку культури регулярно проводяться різні культурно-масові заходи, які спрямовані на підвищення культурного рівня жителів села та збереження і передачі національних і місцевих традиції майбутнім поколінням.
  
Будинок культури с. Ганнусівка

Культурне життя сільських громад не можливе без існування закладів культури, в яких відбувається надбання, збереження та передача поколінням народних традицій. На даний час вони стають центрами дозвілля та відпочинку для молоді сіл. В будинку культури с. Ганнусівка до визначних дат в історії села та української історії постійно відбуваються різного роду культурно-масові заходи за участі місцевого жіночого хору «Ганнусівчанка», чоловічого молодіжного хору «Мрія» та драмгуртка. Особливо гучні оплески на свою адресу чують і молоді артисти дошкільного віку, без виступу яких практично не відбувається жоден концерт. Вже стають традиційними щорічні вечорниці, на яких відбувається передача традицій через покоління.
Джерелом знань та підняття рівня освіченості жителів с. Ганнусівка та навколишніх сіл є також сільська бібліотека, яка розміщена в будівлі будинку культури та налічує більше 400 постійних користувачів.
Великий внесок в збереженість культурного осередку та підтримання будівлі будинку культури роблять жителі села та сільська рада с. Ганнусівка. Незважаючи на скрутні часи та важкий матеріальний стан, вдалось здійснити власними силами зовнішній ремонт будівлі будинку культури, віднайти позабюджетні кошти на встановлення енергозберігаючих вікон, перекриття даху бляхою, зведено огорожу навколо будинку культури. Одним з основних завдань громади та місцевої влади на даний час є забезпечення збереженості та підтримання належного технічного стану будівлі будинку культури, яка зважаючи на свій вік потребує постійного оновлення.
Культурно масові заходи в будинку культури с. Ганнусівка відбуваються круглорічно. Враховуючи специфіку життя в сільській місцевості, в основному такі заходи проходять у вечірній час. Тому забезпечення комфортних умов перебування відвідувачів під час культурно-масових заходів, проведення репетицій хору та драмгуртка, праці обслуговуючого персоналу, особливо в осінньо-зимовий період,  в селі є актуальним завданням.