суботу, 7 травня 2011 р.

День матері

Щиро вітаю всіх жінок - мам, бабусь, дівчат з
ДНЕМ МАТЕРІ!
Щастя Вам, любові та поваги, кохайте і будьте коханими!
... і особливо хочу привітати свою мамусю - Галину Петрівну!...

Де́нь матері — міжнародне свято. Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. В Україні офіційно відзначається щорічно, у другу неділю травня з 2000.  Передвісником Дня матері були весняні святкування у Давній Греції, присвячені матері усіх богів — Реї. Це їй, найбільше шанованій жінці-матері, влаштовували окремі святкування, їй належали найбільші почесті. Згодом, традиція вшанування жінки-матері потрапила до Англії.
Там на початку 1600-их років, у четверту неділю Великого посту, святкували день вшанування матерів, що його називали «Неділею материнства». З поширенням християнства в Європі це святкування змінилося на вшанування «Матері Церкви». З часом воно сплелося з «Неділею материнства», і народ почав вшановувати обидва свята — і Церкви, і Матерів. У США вперше заговорили про святкування Дня матері в 1872 році. У 1908 році у штаті Західна Вірджинія вперше організували День Матері. А в 1914 на клопотання Анни Джервіс (вона рано втратила матір і запропонувала, щоб люди разом вшановували і матір-неньку, і матір-Землю, і Матір Божу) Конгрес США встановив нове державне свято (джерело - http://uk.wikipedia.org/).

середу, 4 травня 2011 р.

Толока в Ганнусівці

Не так давно я повідомляв про роботи з благоустрою в селі. Приємно що такі роботи тривають в селі постійно і в них беруть участь жителі села різних вікових категорій.
До Вашої уваги пропонується фотозвіт про упорядкуванню центральної частини нашого села.
 Були проведені підготовчі роботи по зведенню огорожі біля
сільського храму (закладання фундаменту огорожі).

 Працювало 15 чоловік. Роботи тривали понад 5 годин.


 Короткий відпочинок....

 "Тачка" кличе...

 І знову до роботи....





Фото на згадку (дехто залишився за кадром)...
Всім подяка від п. Отця Романа (верхній ряд, другий з ліва) та Сільського Голови п. Марії.
Роботи ще не завершені, тому продовження буде...